Vi finder dig: DNA-søgning brugt til at nabere Golden State Killer kan hjem i omkring 60% af hvide amerikanere

Joseph DeAngelo, den mistænkte Golden State Killer

Randy Pench / TNS / Newscom

Vi finder dig: DNA-søgning brugt til at nabere Golden State Killer kan hjem i omkring 60% af hvide amerikanere

Af Jocelyn KaiserOct. 11, 2018, 14:00

Hvis du er hvid, bor i USA, og en fjern slægtning har uploadet deres DNA til en offentlig stamdatabase, er der en god chance for, at en internet-sleuth kan identificere dig fra en DNA-prøve, du har efterladt et sted. Det er konklusionen af ​​en ny undersøgelse, der finder ud af, at forskere ved at kombinere en anonym DNA-prøve med nogle grundlæggende oplysninger, såsom nogen s barske alder, kunne indsnævre denne person til færre end 20 personer ved at starte med en DNA-database med 1, 3 millioner individer.

En sådan søgning kunne potentielt muliggøre identifikation af omkring 60% af hvide amerikanere fra en DNA-prøve, selv hvis de aldrig har leveret deres eget DNA til en stamdatabase. I et par år vil det virkelig være alle sammen, siger studieleder Yaniv Erlich, en beregningsgenetiker ved Columbia University.

Undersøgelsen blev udløst af arrestationen i april af den påståede Golden State Killer, en mand i Californien, der er anklaget for en række årtier gamle voldtægt og mord. For at finde ham og mere end et dusin andre kriminelle mistænkte siden da lovhåndhævelsesbureauer tester først en DNA-prøve, der kan være gammelt blod, hår eller sæd for hundreder af tusinder af DNA-markører Skiltposter langs genomet, der varierer blandt mennesker, men hvis identitet i mange tilfælde deles med blod pårørende. De uploader derefter DNA-dataene til GEDmatch, en gratis online database, hvor alle kan dele deres data fra forbruger-DNA-testfirmaer som 23andMe og Ancestry.com for at søge efter pårørende, der har indsendt deres DNA. Ved at søge i GEDMatch s næsten 1 million profiler afslørede flere slægtninge, der svarede til tredje fætre til kriminalscenens DNA knyttet til Golden State Killer. Andre oplysninger, såsom slægtsregister, omtrentlig alder og kriminalitetssteder, lod derefter drengene være hjemme på en enkelt person.

Genetikere spekulerede hurtigt på denne tilgang kunne identificere mange mennesker fra en ukendt DNA-sekvens. Men for at kvantificere, hvor mange, kiggede Erlich og kolleger nærmere på MyHeritage-databasen, som indeholder 1, 28 millioner DNA-profiler af personer, der kigger på deres familiehistorie. (Erlich er chefvidenskabsmedarbejder for DNA-testningsfirmaet til afstamning.) Hvis du bor i USA og er af europæisk aner, er der there 60% chance for at du har en tredje fætter eller en nærmere slægtning i denne database, projicerede teamet . Deres succesrate var ens, da de søgte efter 30 tilfældige profiler i GEDmatch. (Oddsen falder til 40% for en person med afrikansk aner syd for Sahara i MyHeritage-databasen.)

Hvis du antager, at du har en slægtning i en af ​​disse databaser, hvad er chancerne for, at politiet kan finde dig fra en uidentificeret DNA-prøve, hvordan de knebede den påståede Golden State Killer? For at finde ud af det kombinerede Erlich og kolleger MyHeritage-databaseinformationen med slægtstræer og demografiske data, som f.eks. Uslebne alder og sandsynligvis geografisk placering. I gennemsnit gjorde det det muligt for dem at bruge en hypotetisk DNA-sekvens til at blive hjemme hos 17 "mistænkte" fra en pulje på ca. 850 mennesker, rapporterer holdet i dag i Science.

GEDmatch omfatter sandsynligvis kun ca. 0, 5% af den amerikanske voksne befolkning, men millioner af amerikanere bruger DNA-stamtesttjenester. Når GEDmatch-tallet stiger til 2%, vil mere end 90% af mennesker af europæisk afstamning have en tredje fætter eller en nærmere slægtning og kunne findes på denne måde. ”Det er overraskende, hvor lille databasen skal være, ” siger befolkningsgenetiker Noah Rosenberg fra Stanford University i Palo Alto, Californien, som ikke var involveret i arbejdet.

Rosenberg og kolleger viste sidste år, at en profil i en forbruger-DNA-database kan matches med den samme persons profil i retshåndhævelsesforensiske DNA-databaser, selvom de bruger et andet, mindre sæt DNA-markører. I dag i Cell rapporterer de, at mere end 30% af individerne i de retsmedicinske databaser også kan knyttes til et søskende, forældre eller barn i en forbrugerdatabase. De to typer databaser kombineret kunne gøre det endnu lettere at finde en mistænkt fra en DNA-prøve. Den forbundne forbruger-DNA-profil kan også afsløre fysisk udseende eller medicinsk information for en kriminel eller deres pårørende, såsom gener til øjenfarve eller en sygdom, selvom de retsmedicinske databaser ikke skal indeholde den slags information. ”Der kan gøres mere med dem, end der er blevet hævdet, ” siger Rosenberg.

Selvom disse undersøgelser er opmuntrende nyheder til løsning af forbrydelser, rejser de bekymringer om privatlivets fred for lovlydige borgere, siger Erlich. En mulig løsning, som hans team foreslår, er, at forbrugernes DNA-testfirmaer krypterer en kundes data digitalt, og at GEDMatch kun tillader, at disse krypterede filer uploades. På den måde kunne et retshåndhævende agentur ikke uploade DNA-sekvensdata fra sit eget laboratorium uden et forfædres virksomheds samarbejde. (Politiet kan ikke bare foregive at være en kunde og sende DNA-prøver med forbrydelser til virksomheder som 23andMe, fordi virksomhedens sekventeringsmaskiner typisk ikke kan behandle knappe, forringede DNA-prøver.)

Erlich mener også, at amerikanske embedsmænd er nødt til at revidere føderale regler, der beskytter folk, der melder sig frivilligt til forskningsundersøgelser. En nyligt revideret retningslinje for biomedicinske forskere, kaldet den fælles regel, antager, at en forskningsdeltager ikke let kan identificeres ud fra deres anonyme DNA-profil. Men i sin artikel brugte Erlichs team GEDMatch til at identificere en kvinde, der var en del af en undersøgelse ved hjælp af sin anonyme DNA-profil og fødselsdato, som ofte er offentligt tilgængelig for forskere.

Genetiske politikeksperter er enige om, at der er behov for ændringer i, hvordan slægtsdatabaser og DNA-sekventeringsfirmaer fungerer eller reguleres. Den digitale signatur kan være "en delvis løsning", siger jusprofessor Natalie Ram ved University of Baltimore i Maryland. Men alle aktører i DNA-sekventeringsindustrien direkte til forbruger er nødt til at acceptere denne ordning, bemærker hun. "Hvis ikke, er vi tilbage til det firkantede."

I stedet argumenterede hun og andre for nylig i Science, at stater og kongresser skulle vedtage love, der begrænser situationer, hvor retshåndhævelse kan bruge slægtsdatabaser til at finde mistænkte. Det kan være rimeligt for en drabssag, men ikke for en lille forbrydelse, siger Ram. ”At finde den rigtige balance er vigtig.”